01
jun2017
Anatomische tentoonstelling real human bodies
   
Datum
donderdag 01 juni
maandag 05 juni
Openingstijden
Vanaf 11:00
Tot 18:00

Real human bodies

Bekijk de Facebook pagina!

Tot een paar jaar was het bekijken van dode lichamen en het verkennen van de anatomische toestand uitsluitend voorbehouden aan artsen in de dissectiezalen van de universiteiten.
De rondreizende tentoonstelling REAL HUMAN BODIES heeft als doel, de anatomische wetenschap aan geïnteresseerde bezoekers – speciaal ook schoolklassen – door te geven. Maar deze tentoonstelling is ook aan te bevelen voor o.a. artsen, verpleegkundigen en al wie in zijn lichaam geïnteresseerd is.

De tentoonstelling REAL HUMAN BODIES verleent aan de hand van een omvangrijke wetenschappelijke verzameling van ca. 200 waardevolle didactische exponaten een geneeskundige leerstof aan de geïnteresseerde bezoeker. Deze verzameling bestaat uit bewaarde menselijke lichamen, skeletten, ledematen, organen, simulatie van functies, proefmodellen en 3D afdrukken,
De tentoonstelling REAL HUMAN BODIES biedt aan scholieren en leraars een uitgebreide onderwijsmogelijkheid. Deze anatomische expo brengt verschillende leerthema’s en levert een degelijke bijdrage tot verdere opleiding in medische beroepen.
Belangrijkste onderwerpen zijn:

Skelet – Bewegingsapparaat – Hersenen – zenuwstelsel – Genitaliën – hart en de bloedsomloop – Nieren en urinewegen – Spijsverteringsstelsel – Zintuigen – Luchtwegen en longen

Bovendien is deze tentoonstelling de ideale gelegenheid discussies op gang te brengen over onderwerpen als orgaandonatie, kanker, aids, misbruik van alcohol en nicotine en slechte eetgewoontes.

De waardigheid van de doden blijft ongeschonden, optisch zijn de tentoongestelde lichamen van de orgaandonoren precies zoals bij de studerende medici op de dissectietafels bij de anatomische opleiding.

De tentoongestelde geplastineerde exponaten zijn in bruikleen van het bedrijf Corcoran Laboratories, Michigan (USA) – de toonaangevende Amerikaanse fabrikanten van medische producten en studie-preparaten voor medische faculteiten.
Na de tournee worden de exponaten geretourneerd aan deze firma.
De Amerikaanse lichaams donoren (Body Donation Program / Willed Body Program) hebben tijdens hun leven verklaard, dat hun lichaam beschikbaar moet zijn na hun dood voor de opleiding van artsen en informatie aan belangstellenden.
Jaarlijks doneren In de VS ongeveer 20.000 mensen hun lichaam voor anatomie.
Het bewaringsproces toegepast op de exposities is ontwikkeld door Dow Corning Corporation van Midland, Michigan, U.S.A. .
Corcoran Laboratoria heeft voor dit proces sinds 1996 wereldwijde octrooirechten.
Wij willen erop wijzen dat wij echte menselijke lichamen tentoonstellen en geen plastieken imitaties, of – poppen!

Gebruik deze enige gelegenheid om deze unieke tentoonstelling in uw regio te bezoeken!

Wij verheugen ons op uw bezoek.

AANVULLENDE INFORMATIE

In de aanloop naar de spectaculaire anatomische tentoonstelling die binnenkort naar Enschede komt, hebben de organisatoren enkele nieuwe maatregelen getroffen om de verwachte toeloop enigszins te kanaliseren.

Deze uniek, didactische expositie komt voor het eerst naar Nederland met een uitgebreide verzameling bestaande uit menselijke lichamen en de interesse is zeer groot bij het bezoekend publiek.

Daarom is er vanaf nu een manier om in voorverkoop de tickets te bestellen om zich lange wachttijden te besparen.

Vanaf nu kunnen er dus tickets gekocht worden via www.eventbrite.nl in de zoekopdracht “bodies enschede “ vermelden,

of via onze website www.bodies-expo.nl